Veckomeny v.2

Ett sätt att underlätta vardagen är att planera middagarna i förväg. Då kan det räcka att handla ett par gånger i veckan och på så sätt kan man få lite tid över. Här är förslag till veckomeny med recept. Recepten är för 4 personer.

Måndag


PASTA MED BACON OCH CHAMPINJONER I KRÄMIG SÅS

Matig pastarätt, klicka på länk för att komma till recept.

Pasta med bacon och champinjoner i krämig sås

Tisdag


FISK MED GRÖNSAKER OCH CURRY


Fiskrätt med extra sting, Recept från ICA.

Ingredienser

600 g hoki- eller torskfilé
2 msk olivolja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
500 g wokgrönsaker
1 burk (400 ml) grön curry, grytbas
1 msk strösocker
thaibasilika


Gör så här
Salta och peppra fisken och stek i olja. Woka pressad vitlök i olja i en wok. Tillsätt wokgrönsaker, en burk green curry och socker. Koka någon minut.
Häll wokblandningen över och runt om fisken. Garnera med thaibasilika.

Servera med jasminris.


Onsdag


GRÖNSAKS- OCH SKINKPYTT

En pytt gjord på grönsaker, skinka och bacon som har ett lågt GI.

Grönsaks-och skinkpytt

Torsdag

GULASCHSOPPA MED KÖTTFÄRS

En värmande och matig soppa. Recept från ICA.

Ingredienser

1 gul lök
4 potatisar
1 paprika
1 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
salt och peppar

  

Gör så här

Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.
Tilllsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.


Fredag


VILTPANNA MED LAX


Lättlagad laxrätt som passar utmärkt att laga en fredagskväll efter jobbet. Recept från Arla.


Ingredienser

500-600 g skinn- och benfri lax
1 msk smör
310 g Arla Köket viltpanna
1/2 dl hackad gräslök


Gör så här 

Skär laxen i bitar, ca 2x2 cm. Stek dem i smör  i en stekpanna 2-3 min. Tillsätt grädden och smakpastan, rör om och låt koka ca 2 min. Strö över gräslök och servera med ris eller potatis.



Lördag


COQ AU VIN MED KYCKLINGFILÉ 


En klassisk rätt som här lagas med kycklingfilé. Recept från Arla


Ingredienser

600 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g färska champinjoner
smör till stekning
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
3 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk majsstärkelse


Gör så här

Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela svampen. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock ca 5 min. Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner. Koka på svag värme ytterligare några minuter. Garnera gärna med färsk timjan.


Servera med ris.


Söndag

KRÄMIG LÖVBIFF

Lövbiff i krämig sås med smak av dijonsenap. Klicka på länk för att komma till receptet.

Krämig lövbiff


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0