Medelhavsjärpar med tomat- och dragonsalsa

Härligt saftiga järpar med parmesanost i smeten. Till detta serveras en tomatsalsa med dragon. Dragon sätter verkligen piff på maten! Recept från DN.

Ingredienser för 4 personer

Järpar
450 g nötfärs
50 g riven parmesanost
1 ägg
1 vitlöksklyfta
2 msk kallt vatten
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja

Salsa
5 tomater
1 rödlök
½ kruka dragon eller 1 tsk torkad
2 msk rödvinsvinäger
2 krm flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

Järpar

Blanda färs, ost, ägg, pressad vitlök, vatten, salt och peppar. Forma  färsen till 8 järpar. Stek dem runtom i olja i en stekpanna ca 6 min.

Salsa
Skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken. Plocka dragonbladen. Blanda tomater, lök och dragon med vinäger, salt och peppar.  

Servera järparna med tomat- och dragonsalsa, en klick crème fraiche och ugnsrostade potatisklyftor.



Vad ska ni laga ikväll?

Har ni tips på riktigt goda och relativt lättlagade maträtter som passar en fredagskväll efter jobbet? Det är alltid svårt att komma på vad man ska laga och tips mottages tacksamt!

Kycklinggryta med paprika

En riktigt kryddig och god kycklinggryta som är enkel att tillaga. Passar utmärkt om man vill laga mat till månge personer. Recept från Buffé.

Ingredienser för 4 personer

900 g kycklingfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk hela tomater
1 tsk chiliflakes
olivilja
salt

Gör så här:

Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i 3 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek kycklingen i 2 msk olja med lök och vitlök i en stor stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt paprikan och stek ytterligare 2 minuter.
Blanda i tomat och chili. Dela tomaterna i lite mindre bitar med slev. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt koka ca 20 minuter under lock, rör om då och då.

Servera med ris eller pasta och nybakt suredegsbröd.


RSS 2.0