Ugnsbakad lax
En härlig lättlagad sommarlax som vi serverar med ugnsrostad färskpotatis, gräddfilssås och pressgurka.
Ingredienser, 4 portioner
Lax
600 gram laxfilé
olivolja
havssalt
nymalen svartpeppar
Sås
3 dl gräddfil
1 knippe gräslök
1 msk ättika
2 tsk råsocker
nymalen svartpeppar och salt
Gurka
recept finns i detta inlägg
potatis
Gör så här
Börja med pressgurkan, vilken tar cirka 1,5 timme att bli färdig.
Skölj potatisen och låt torka på hushållspapper. Lägg i ugnsform, ringla över olja och salta med flingsalt och peppra. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter, 200°.
Häll olja i en ugnsform. Strö över salt och peppar. Lägg i laxen och salta och peppra ytterligare. Sätt in i ugnen, i 200-225°, när potatisen har varit inne halva tiden.
Skölj och hacka gräslöken, blanda med gräddfil och smaka av med ättika, socker, salt och peppar.

Servera laxen med potatis, sås, gurka och grönsallad.
Ingredienser, 4 portioner
Lax
600 gram laxfilé
olivolja
havssalt
nymalen svartpeppar
Sås
3 dl gräddfil
1 knippe gräslök
1 msk ättika
2 tsk råsocker
nymalen svartpeppar och salt
Gurka
recept finns i detta inlägg
potatis
Gör så här
Börja med pressgurkan, vilken tar cirka 1,5 timme att bli färdig.
Skölj potatisen och låt torka på hushållspapper. Lägg i ugnsform, ringla över olja och salta med flingsalt och peppra. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter, 200°.
Häll olja i en ugnsform. Strö över salt och peppar. Lägg i laxen och salta och peppra ytterligare. Sätt in i ugnen, i 200-225°, när potatisen har varit inne halva tiden.
Skölj och hacka gräslöken, blanda med gräddfil och smaka av med ättika, socker, salt och peppar.

Servera laxen med potatis, sås, gurka och grönsallad.
Kommentarer
Trackback