GI-bröd med dinkelmjöl
Recept på bröd med lågt GI från NyfikenVital.
Receptet ger 2 bröd
Ingredienser
10 dl vatten
1 pkt färsk jäst
2 msk olivolja eller rapsolja
24 dl dinkelmjöl
4 tsk mineralsalt
ev anis eller fänkål
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke och rör ner ljummet vatten. Tillsätt resterande vatten. Blanda ner oljan, salt, och mjöl. Krydda ev med anis eller fänkål efter önskemål. Knåda degen ordentligt och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, drygt 1 timme, i rumstemperatur. Värm ugnen till 175º och grädda i 40 minuter.
Receptet ger 2 bröd
Ingredienser
10 dl vatten
1 pkt färsk jäst
2 msk olivolja eller rapsolja
24 dl dinkelmjöl
4 tsk mineralsalt
ev anis eller fänkål
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke och rör ner ljummet vatten. Tillsätt resterande vatten. Blanda ner oljan, salt, och mjöl. Krydda ev med anis eller fänkål efter önskemål. Knåda degen ordentligt och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, drygt 1 timme, i rumstemperatur. Värm ugnen till 175º och grädda i 40 minuter.
Kommentarer
Trackback