GI-bröd med dinkelmjöl

Recept på bröd med lågt GI från NyfikenVital.

Receptet ger 2 bröd

Ingredienser
10 dl vatten 
1 pkt färsk jäst
2 msk olivolja eller rapsolja 
24 dl dinkelmjöl 
4 tsk mineralsalt 
ev anis eller fänkål

Gör så här
Smula ner jästen i en bunke och rör ner ljummet vatten. Tillsätt resterande vatten. Blanda ner oljan, salt, och mjöl. Krydda ev med anis eller fänkål efter önskemål. Knåda degen ordentligt och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, drygt 1 timme, i rumstemperatur. Värm ugnen till 175º och grädda i 40 minuter.

Om dinkelmjöl och GI
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0