Om GI och dinkelmjöl

Så här skriver man om dinkelmjöl på NyfikenVital.org

Dinkelmjöl framställs av hela kärnan (fullkorn) och det ger därför ett gott matbröd med lågt GI-värde. Den höga halten av fibrer gör att degen behöver knådas och jäsa lite extra.

Proteinhalten är högre i dinkelmjöl jämfört med vetemjöl. Halten av proteiner ligger på ungefär 12% - 15% i dinkelmjöl jämfört med ungefär 8 - 9% i vetemjöl. En högre proteinhalt ger i sig ett lägre GI-värde.

Mängden kolhydrater är ungefär 60% i dinkelmjöl jämfört med ca 75% i vetemjöl. Detta sänker GI-värdet ytterligare. Näringsprofilen på fetterna är bättre och mängden av vitaminer och mineraler är högre.


Kommentarer
Postat av: Toby Hagberg - Boys style in a gay's life ☆

Dinkelmjöl är fan bra tror jag :D

2009-01-10 @ 09:28:43
URL: http://tobieee.blogg.se/
Postat av: Britt

Ja, det är dock lite mer svårhanterat. Degen måste knådas längre och pannkakorna blir lite svårare att grädda. Men det uppvägs av att brödet och pannakakorna blir jättegoda!

2009-01-10 @ 09:37:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0