Nasi Goreng
Ingredienser
3 dl ris
1 stor gul lök
3 -4 vitlöksklyftor
2 chilipeppar
2 msk olja
1 tsk stötta korianderfrön
1½ tsk farinsocker
300 g rostbiff
1 purjolök
1-1½ tsk sambal oelek
1/2 msk soja
1/2-1 tsk salt
400 g tinade räkor med skal
3 ägg
1 krm salt
2 msk vatten
Gör så här
Koka riset enligt förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilipepparn. Fräs lök och peppar i oljan. Tillsätt koriander och lite socker. Tillsätt det kokta riset och fräs ytterligare en stund.
Strimla rostbiffen och stek den i lite olja. Skölj och strimla purjon, tillsätt till köttet och fräs alltsammans. Blanda kött och ris. Smaksätt med sambal oelek, soja och salt. Skala räkorna och blanda ner. Låt stå på svag värme.
Vispa upp äggen med lite salt och vatten. Stek en stor tunn omelett . Skär omeletten i strimlor och lägg ovanpå risrätten.
Servera med thailändsk chilisås.