Italiensk cheesecake med passionsfrukt
Underbart god tårta som serveras halvfryst, blir en riktigt lyxig efterrätt. Recept från Allers.
Botten
175 g italienska biscotti med mandel
Fyllning
2 ägg
1 dl socker
3 dl mascarpone
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
5 passionfrukter
Gör så här
Mixa eller krossa skorporna till smulor.
Strö härlften av smulorna i en rund form med löstagbar kant (ca 22 cm).
Dela äggen i gulor och vitor, vispa vitorna till hårt skum.
Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Vänd ner mascarponen lite i taget och rör till slät smet.
Vispa grädden och och vänd ner i smeten.
Dela passionsfrukterna och skrapa ner innehållet i en mixer, mixa tills kärnorna krossats, vänd ner i smeten.
Blanda försiktigt ner äggvitorna till en slät smet. Bre smeten över smulorna i formen, strö över resten av smulorna.
Frys tårtan i ca 5 timmar.
Ta fram tårtan en stund innan servering.
Garnera med köttet från urgröpta passionsfrukter.
Botten
175 g italienska biscotti med mandel
Fyllning
2 ägg
1 dl socker
3 dl mascarpone
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
5 passionfrukter
Gör så här
Mixa eller krossa skorporna till smulor.
Strö härlften av smulorna i en rund form med löstagbar kant (ca 22 cm).
Dela äggen i gulor och vitor, vispa vitorna till hårt skum.
Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Vänd ner mascarponen lite i taget och rör till slät smet.
Vispa grädden och och vänd ner i smeten.
Dela passionsfrukterna och skrapa ner innehållet i en mixer, mixa tills kärnorna krossats, vänd ner i smeten.
Blanda försiktigt ner äggvitorna till en slät smet. Bre smeten över smulorna i formen, strö över resten av smulorna.
Frys tårtan i ca 5 timmar.
Ta fram tårtan en stund innan servering.
Garnera med köttet från urgröpta passionsfrukter.
Kommentarer
Trackback