Griljering till julskinkan
Ett litet annorlunda recept på griljering med olika senapsfrön som först "poppas" i olja och kryddnejlika och ingefära, riktiga julkryddor! Receptet kommer från Lantlivs julnummer.
Till en stor skinka
Ingredienser
2 msk gula senapsfrön
2 msk bruna senapsfrön
2 msk neutral olja
1 tsk malen ingefära
½ msk malen kryddnejlika
2 äggulor
4 msk stark söt senap
4 msk ströbröd
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Lägg senapsfrön och olja i en kastrull, poppa på medelhög värme under lock ca 30 sekunder.
Blanda senapsfrän med ingefära, kryddnejlika, ägg, senap och ströbröd.
Bred blandningen över skinkan. Griljera i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Här finns recept på skinkan.
Till en stor skinka
Ingredienser
2 msk gula senapsfrön
2 msk bruna senapsfrön
2 msk neutral olja
1 tsk malen ingefära
½ msk malen kryddnejlika
2 äggulor
4 msk stark söt senap
4 msk ströbröd
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Lägg senapsfrön och olja i en kastrull, poppa på medelhög värme under lock ca 30 sekunder.
Blanda senapsfrän med ingefära, kryddnejlika, ägg, senap och ströbröd.
Bred blandningen över skinkan. Griljera i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Här finns recept på skinkan.
Kommentarer
Trackback