Julskinka

Receptet kommer från ICA.se

Rimmad skinka 3 kg

GRILJERING
1 ägg
1 msk senap
1 msk fransk senap
1 msk socker
½ dl ströbröd

Spola av skinkan med kallt vatten. Låt eventuellt nät sitta kvar.
Stick i en köttermometer i mitten av skinkan. 
Lägg skinkan i en gryta och häll på vatten så att det täcker.
Låt koka upp och sjud sedan skinkan på svag värme tills termometern visar 70°C för en saftig skinka eller 75°C för en skinka med "klassisk skinksmak".
Skinkan kan också lindas in i ugnsfolie och läggas i en långpanna. Tillaga i nedre delen av ugnen i 175°C till ovan nämnd temperatur. Beräkna i båda fallen 45 min-1 tim per kilo skinka.
Låt skinkan vila ca 15 min innan nätet dras bort. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
Blanda samma ägg, de båda senapssorterna och socker. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet. Griljera skinkan i  mitt i ugnen  i 225°, ca 15 minuter, tills den fått fin färg.

Låt skinkan kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras på julbordet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0