Vit chokladmousse med nötkolapinnar
Enkel och fräsch mousse med yoghurt, serveras med läckra nötkolapinnar. Recept från DN.
Mousse
Ingredienser
100 g vit choklad
1 ägg
1 dl 10% naturell youhurt
1 dl lätt vispad grädde
Gör så här
Smält choklad i mikro eller vattenbad.
Vispa ägget fluffigt, tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner yoghurt och grädde.
Häll upp i glas och låt stelna i kylen några timmar.
Nötkolapinnar
Ingredienser
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk malen ingefära
1 dl hackade cashewnötter
Gör så här
Skär smöret i mindre bitar. Mixa samman alla ingredienser utom nötterna.
Knåda samman degen, platta till och plasta in. Låt stå kallt i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 175°.
Dela degen i 3 delar, rulla till ca 30 cm långa längder.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, strö på nötterna och platta till längderna så att nötterna fastnar.
Grädda ca 10 minuter.
Låt svalna några minuter och skär sedan på diagonalen i ca 1 cm breda pinnar.
Servera moussen med nötkolapinnarna.