Torsk med citron
Ingredienser
Torsken
600 gram torsk
1 persilja
2 citroner
havssalt
svartpeppar
Tzatsiki
2 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
½ gurka
1 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
Torsken
Sätt ugnen på 200. Skär torsken i portionsbitar, lägg varje bit i ett foliepaket. Ringla över olivolja, salta och peppra, strö över hackad persilja. Skiva en citron tunt och fördela över fiskbitarna. Lägg paketen i en ugnsform. Skiva den andra citronen och lägg bitarna runt fisken. Stek i ugn tills fisken är helt vit och citronskivorna knapriga.
Tzatsiki
Blanda matyoghurt med olivolja och vinäger, pressa ner vitlöksklyftor. Hacka gurkan och persilja. Blanda med yoghurten.
Servera fisken med tzasiki, ugnsrostade grönsaker och broccoli.
Kommentarer
Trackback