Lax med vitlök, ingefära och rosmarin
Härlig laxrätt med ett mycket gott och kryddigt täcke som tillagas till i ugn. Receptet hittades hos recept.nu.
Ingredienser
600 g laxfilé
4 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk rosmarin
3 msk olivolja
nymalen svartpeppar
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Finriv ingefära och vitlök. Blanda med rosmarin och olivolja. Gnid in laxbitarna med blandningen och salta och peppra. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form. Baka laxen i ugnen i ca 12 minuter eller tills den är färdig.
Servera med grönsaker och ris eller potatis.
Ingredienser
600 g laxfilé
4 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk rosmarin
3 msk olivolja
nymalen svartpeppar
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Finriv ingefära och vitlök. Blanda med rosmarin och olivolja. Gnid in laxbitarna med blandningen och salta och peppra. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form. Baka laxen i ugnen i ca 12 minuter eller tills den är färdig.
Servera med grönsaker och ris eller potatis.
Kommentarer
Postat av: Nena
Gott med lax, det var lange sedan jag at det...ditt recept ser riktigt smarrigt ut:)
Kramar,
Nena
Trackback