Medelhavsjärpar med tomat- och dragonsalsa
Härligt saftiga järpar med parmesanost i smeten. Till detta serveras en tomatsalsa med dragon. Dragon sätter verkligen piff på maten! Recept från DN.
Ingredienser för 4 personer
Järpar
450 g nötfärs
50 g riven parmesanost
1 ägg
1 vitlöksklyfta
2 msk kallt vatten
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja
Salsa
5 tomater
1 rödlök
½ kruka dragon eller 1 tsk torkad
2 msk rödvinsvinäger
2 krm flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Järpar
Blanda färs, ost, ägg, pressad vitlök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till 8 järpar. Stek dem runtom i olja i en stekpanna ca 6 min.
Salsa
Skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken. Plocka dragonbladen. Blanda tomater, lök och dragon med vinäger, salt och peppar.
Servera järparna med tomat- och dragonsalsa, en klick crème fraiche och ugnsrostade potatisklyftor.
Ingredienser för 4 personer
Järpar
450 g nötfärs
50 g riven parmesanost
1 ägg
1 vitlöksklyfta
2 msk kallt vatten
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja
Salsa
5 tomater
1 rödlök
½ kruka dragon eller 1 tsk torkad
2 msk rödvinsvinäger
2 krm flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Järpar
Blanda färs, ost, ägg, pressad vitlök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till 8 järpar. Stek dem runtom i olja i en stekpanna ca 6 min.
Salsa
Skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken. Plocka dragonbladen. Blanda tomater, lök och dragon med vinäger, salt och peppar.
Servera järparna med tomat- och dragonsalsa, en klick crème fraiche och ugnsrostade potatisklyftor.
Kommentarer
Postat av: Nena
Enkelt och gott att laga till kvallsmat:)
Trackback