Kycklinggryta med paprika
En riktigt kryddig och god kycklinggryta som är enkel att tillaga. Passar utmärkt om man vill laga mat till månge personer. Recept från Buffé.
Ingredienser för 4 personer
900 g kycklingfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk hela tomater
1 tsk chiliflakes
olivilja
salt
Gör så här:
Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i 3 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek kycklingen i 2 msk olja med lök och vitlök i en stor stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt paprikan och stek ytterligare 2 minuter.
Blanda i tomat och chili. Dela tomaterna i lite mindre bitar med slev. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt koka ca 20 minuter under lock, rör om då och då.
Servera med ris eller pasta och nybakt suredegsbröd.