Kyckling med cashewnötter

I Thailand åt vi ett antal varianter av chicken cashew, vissa godare än andra. Den variant som fanns på resorten Banpu, till exempel, var den godaste jag någonsin ätit och jag kan inte ens drömma om att återskapa de smakerna själv. De grönsaker som alltid användes var morot, paprika, salladslök och vit och gul lök. Dessutom hade de i nästan alla rätter grönpepparstänger, med kanske 30 små pepparkorn. Det var en överraskning, en positiv sådan. 
Igår testade vi istället följande recept.

Ingredienser, 4 portioner
600 gram kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, grovt skuren
2-3 morötter, skivade i harvcirklar
1 röd paprika, grovt hackad
1 grön paprika, grovt hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 paket salladslök, snedskurna i 1,5 cm långa bitar
1 burk vattenkastanjer
naturella cashewnötter

Sås
4 msk vitvinsvinäger
4 tsk ostronsås
2 msk sriracha sauce (köpte vi på ICA)
2 msk tabasco
2 msk ketchup
4 tsk socker
2 msk ljus soja
4 tsk sesamolja
lite salt och vitpeppar

Gör så här
Rosta nötterna i ugnen, i cirka 10 minuter i 175°. Stek kyckling och lägg åt sidan. Stek paprika, gul lök, vitlök och morot i omgångar till lagom konsistens och lägg tillsammans med kycklingen. Blanda ingredienserna till såsen och koka upp i wokpannan. Låt sjuda tills den tjocknat en aning. Tillsätt kyckling och grönsaker, blanda ner salladslök, vattenkastanjer och nötter, rör om väl och tag av från värmen. Servera genast.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0