Grönsakswok i ostronsås

Den här woken passar jättebra till olika ostasiatiska kycklingrätter.

Ingredienser, 4 portioner
1 stor morot, skuren halvcirklar
1 röd paprika, grovt hackad
1 grön paprika, grovt hackad
1 gul lök, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk ostronsås
2 msk soja, ljus eller mörk
1 msk fisksås
1 msk socker
½ dl vatten, mer vid behov

Gör så här
Blanda ostronsås, soja och fisksås. Stek grönsakerna i omgångar på hög värme tills de fått önskad konsistens. Lägg åt sidan. Häll ner såsen i wokpannan och låt sjuda tills den tjocknat. Tillsätt grönsakerna, socker och vatten. Låt koka ihop och tag sedan av från värmen så att grönsakerna inte blir för mjuka. Servera direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0