Banankaka

Häromdagen bakade vi banankaka som avnjöts med vispad grädde, mums!
Det är en bortglömd pärla bland dagens alla brownies och jättemuffins. Den kan även med fördel ätas med vaniljglass, eller varför inte blanda grädde och glass! En höjdare som vi ofta använder till olika bakverk i vår familj.

Ingredienser
100 gram smält smör
2 ägg
2 dl (cirka 180 gram) socker
2 ½ dl (150 gram) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
knappt 1 msk kanel
½ dl mjölk
4 mogna bananer

Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Mosa bananerna och rör ner dem i blandningen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel, rör om väl och vänd ner i smeten. Rör ner smör och mjölk. Häll smeten i en smord och sockrad form med avtagbar kant. Grädda mitt i ugnen, i 175° i 40 minuter. Testa med sticka så att kakan är torr.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0