Hemgjord tacosås
Ikväll gör vi allt från grunden! Det vankas fajitasmiddag och för första gången gör vi egen tacosås. Det blir även hemgjord guacemole (ikväll ska vi lyckas få till den bästa hitills) och egen fajitakryddmix. Tacosåsen står nu och kallnar i kylen och här kommer receptet.
Tacosås, 1 sats
1 burk (380 gram) krossade tomater
1 liten gul lök, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk havssalt
2 krm chilipulver
svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 krm cayennepeppar
Gör så här
Fräs lök och chili i olja i ett par minuter. Tillsätt chilipulver, låt fräsa ytterligare en minut. Salta och tillsätt vitvinsvinäger. Rör om. Häll på de krossade tomaterna. Koka upp och låt sedan sjuda tills såsen tjocknat. Mixa salsan en aning (inte alltför slät!) och krydda med svartpeppar, vitlökspulver och cayennepeppar.
Tacosås, 1 sats
1 burk (380 gram) krossade tomater
1 liten gul lök, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk havssalt
2 krm chilipulver
svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 krm cayennepeppar
Gör så här
Fräs lök och chili i olja i ett par minuter. Tillsätt chilipulver, låt fräsa ytterligare en minut. Salta och tillsätt vitvinsvinäger. Rör om. Häll på de krossade tomaterna. Koka upp och låt sedan sjuda tills såsen tjocknat. Mixa salsan en aning (inte alltför slät!) och krydda med svartpeppar, vitlökspulver och cayennepeppar.
Kommentarer
Postat av: Nena
Jag alskar tacos/fajitas och allt liknande:)) Den har sasen skriver jag upp for den ska helt klart testas.
Tack for receptet.
Kramar,
Nena
Trackback