Bouillabaisse
En jättegod bouillabaisse som passar lika bra en ljummen sommarkväll (eftersom den är såväl lattlagad som lättsmält) som en kall höstkväll då den värmer skönt i magen.
Ingredienser, 4 personer
3-4 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 krm gurkmeja
2 krm timjan
2 krm paprikapulver
400 gr vit fisk (t.ex. torsk)
250 gr laxfilé
7,5 dl fiskbuljong
400 gr krossade tomater
2-3 lagerblad
1 kruka persilja
Gör så här
Hacka och fräs lök och vitlök i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut. Skär fisken och laxen i bitar och lägg i kastrullen. Häll på buljong och krossade tomater. Lägg i hälften av persiljan och lagerblad. Låt koka på svag värme under lock tills fisken är genomkokt, ca 10 minuter.
Strö över resten av persiljan och servera med aioli.

Ingredienser, 4 personer
3-4 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 krm gurkmeja
2 krm timjan
2 krm paprikapulver
400 gr vit fisk (t.ex. torsk)
250 gr laxfilé
7,5 dl fiskbuljong
400 gr krossade tomater
2-3 lagerblad
1 kruka persilja
Gör så här
Hacka och fräs lök och vitlök i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut. Skär fisken och laxen i bitar och lägg i kastrullen. Häll på buljong och krossade tomater. Lägg i hälften av persiljan och lagerblad. Låt koka på svag värme under lock tills fisken är genomkokt, ca 10 minuter.
Strö över resten av persiljan och servera med aioli.

Kommentarer
Trackback