Mjuk pepparkaka

En variant för dem som inte har tid att baka de klassiska peppakakorna är den mjuka pepparkakan. Den är lättare och framförallt mindre tidskrävande att baka men skapar ändå samma julkänsla när doften av kanel och ingefära sprider sig i huset. 

Ingredienser
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk mald kanel
1 msk mald ingefära
1 msk mald nejlika
1 ½ dl fast lingonsylt
1 ½ dl gräddfil
4 ½ dl  vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här
Smält smöret och låt svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smöret, kryddor, lingonsylt och gräddfil.
Tillsätt sist mjölet blandat med bikarbonat, lite åt gången för att undvika klumpar.
Smörj och bröa formen.
Grädda i 175° i cirka 1 timme, prova med baksticka om kakan är torr.

Äts med kall mjölk, kaffe eller te.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0