Pasta med valnötssås

Jättegod pastarätt som passar utmärkt till en finare middag. Recept ur Elle Mat&Vin

Ingredienser
175 g valnötskärnor (350 g oskalade)
1 skiva bröd
½ dl standardmjölk
½ vitlöksklyfta, krossad
25 g parmesanost, riven
4 msk olivolja
salt och peppar

1 kg pasta
2 kvistar persilja

Gör så här
Koka upp vatten i en stor kastrull. Rosta valnötskärnorna i torr stekpanna. Skär bort kanterna på brödskivan, lägg den i en skål och häll över mjölken. Krossa vitlöksklyftan. Lägg 150 g valnötskärnor i en mixer tillsammans med vitlöken, brödet, mjölken och parmesanosten. Blanda tills konsistensen är jämn och krämig. Häll i oljan och smaka av med salt och peppar. Rör om och häll över i en skål.
Koka pastan. Spara en kaffekopp av pastavattnet. Lägg över pastan i en stor skål medan den fortfarande droppar lite. Stänk över lite olivolja. Om valnötssåsen är för tjock kan man blanda med lite av pastavattnet.

Blanda pastan och såsen. Hacka resten av valnötterna grovt och strö över pastan tillsammans med lite mer parmesanost och hackad persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0