Miringlaserad lax

Inspirerande recept från Elle Mat&Vin

Ingredienser
4 msk mirin (sött japanskt risvin)
½ dl (50 g) ljusbrunt råströsocker
4 msk sojasås
4 bitar à 125 g laxfilé
2 msk risvinäger
1-2 salladslökar (halverade och strimlade)

Gör så här
Blanda mirin, socker och sojasås. Låt lax marinera i 3 minuter på ena sidan och 2 minuter på andra sidan. Stek laxfiléerna i en torr, het panna i 2 minuter. Vänd dem sedan. Lägg upp på ett serveringsfat. Häll risvinäger i pannan och låt bli genomvarm. Häll såsen över laxen och garnera med salladslökar. Servera med ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0