Köttfärsspett med raita
Köttfärsspett med sting. Serveras med raita och quinoa. Recept från DN.
Spett
600 g köttfärs
1 ägg
2 msk sweet chilisås
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Quinoasallad
2 dl quinoa
1 röd paprika
½ tsk salt
nymalen svartpeppar
Raita
2 dl matyoghurt
nymalen svartpeppar
½ tsk salt
1 krm parpikapulver
1 msk strimlad färsk mynta eller 2 tsk torkad
Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Blötlägg 8 grillpinnar av trä.
Blanda ingredienser till färsen och dela upp i 8 delar. Rulla varje del som en avlång bulle runt spetten. Stek i ugn ca 15 minuter.
Skölj quinoa i ljummet vatten. Koka 15 minuter i rikogt med vatten. Häll av genom durkslag. Kärna ur paprikan och skär i små bitar. Blnada med quinoan. Smaka av med salt och peppar.
Rör samman yoghurt med peppar, salt, paprikapulver och mynta.
Servera spetten med quinoasalladen och raita.
Spett
600 g köttfärs
1 ägg
2 msk sweet chilisås
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Quinoasallad
2 dl quinoa
1 röd paprika
½ tsk salt
nymalen svartpeppar
Raita
2 dl matyoghurt
nymalen svartpeppar
½ tsk salt
1 krm parpikapulver
1 msk strimlad färsk mynta eller 2 tsk torkad
Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Blötlägg 8 grillpinnar av trä.
Blanda ingredienser till färsen och dela upp i 8 delar. Rulla varje del som en avlång bulle runt spetten. Stek i ugn ca 15 minuter.
Skölj quinoa i ljummet vatten. Koka 15 minuter i rikogt med vatten. Häll av genom durkslag. Kärna ur paprikan och skär i små bitar. Blnada med quinoan. Smaka av med salt och peppar.
Rör samman yoghurt med peppar, salt, paprikapulver och mynta.
Servera spetten med quinoasalladen och raita.
Kommentarer
Trackback