Köttfärsspett med raita

Köttfärsspett med sting. Serveras med raita och quinoa. Recept från DN.

Spett
600 g köttfärs
1 ägg
2 msk sweet chilisås
1 tsk salt
nymalen svartpeppar

Quinoasallad
2 dl quinoa
1 röd paprika
½ tsk salt
nymalen svartpeppar

Raita
2 dl matyoghurt
nymalen svartpeppar
½ tsk salt
1 krm parpikapulver
1 msk strimlad färsk mynta eller 2 tsk torkad

Gör så här
Sätt ugnen på 200º.  Blötlägg 8 grillpinnar av trä. 
Blanda ingredienser till färsen och dela upp i 8 delar. Rulla varje del som en avlång bulle runt spetten. Stek i ugn ca 15 minuter.
Skölj quinoa i ljummet vatten. Koka 15 minuter i rikogt med vatten. Häll av genom durkslag. Kärna ur paprikan och skär i små bitar. Blnada med quinoan. Smaka av med salt och peppar.
Rör samman yoghurt med peppar, salt, paprikapulver och mynta.

Servera spetten med quinoasalladen och raita.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0