Potatis- och purjolökssoppa

Krämig potatis- och purjosoppa. Servera med grovt bröd och du har en matig vardagsmiddag. Recept från ICA.

Ingredienser

4-5 medelstora purjolökar
1 kg potatis
2 msk smör
1½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
hönsbuljong (2 tärningar+1½ liter kallt vatten)
1 kryddbukett: 2 kvistar timjan, 1 lagerblad, 2 kvistar persilja, 1 stjälkselleri
1 1/2 dl crème fraiche
1 knippe körvel
riven parmesanost till servering

Gör så här
Ansa och skölj purjolöken. Skär den i mindre bitar. Smält smöret i en gryta. Fräs purjolöken utan att den tar färg. Salta och peppra. Skala potatisen, skär den i skivor och lägg i grytan. Häll på vattnet och buljongtärningarna. Knyt en kryddbukett av timjan, lagerblad, persilja och de gröna bladen från stjälksellerin. Lägg i grytan och låt koka i ca 20 minuter tills potatisen mjuknat. Ta upp kryddbuketten. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt
och peppar. Riv körveln i mindre bitar och lägg i soppan.

Servera med riven parmesan och grovt bröd.

Tips: Vill man ha en mer simmig soppa kan man mixa den

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0