Matig fisksoppa
Härligt matig fisksoppa med lågt GI. Receptet hittades i Expressen Mat & Dryck och är hämtat från Paulúns GI mat
Recept för 4 personer
Ingredienser
4 potatisar
1 1/2 liter vatten
1 purjolök
2 hackade rödlökar
5 pressade vitlöksklyftor
2 msk fiskfond
1 msk olivolja
400 g benfri laxfilé, skuren i bitar
400 g benfri torskfilé
mineralsalt
Gör så här
Skala och skär potatisen i ganska stora bitar. Koka dem i en stor kastrull i cirka 10 minuter.
Skölj och hacka purjolöken, skala och hacka rödlökarna. Lägg ner purjolöken, vitlöken, rödlöken, fonden och oljan och koka ytterligare 5 minuter,
Ta kastrullen från plattan och lägg i fisken. Rör försiktigt en gång så att fisken fördelas i grytan.
Smaka av med salt.
Recept för 4 personer
Ingredienser
4 potatisar
1 1/2 liter vatten
1 purjolök
2 hackade rödlökar
5 pressade vitlöksklyftor
2 msk fiskfond
1 msk olivolja
400 g benfri laxfilé, skuren i bitar
400 g benfri torskfilé
mineralsalt
Gör så här
Skala och skär potatisen i ganska stora bitar. Koka dem i en stor kastrull i cirka 10 minuter.
Skölj och hacka purjolöken, skala och hacka rödlökarna. Lägg ner purjolöken, vitlöken, rödlöken, fonden och oljan och koka ytterligare 5 minuter,
Ta kastrullen från plattan och lägg i fisken. Rör försiktigt en gång så att fisken fördelas i grytan.
Smaka av med salt.
Kommentarer
Postat av: Junitjej
Tack för receptet!
Postat av: Britt
Hoppas det smakar bra!
Trackback