Lättbakat GI-bröd
Saftigt och nyttigt bröd med dinkelmjöl, rågmjöl, solrosfrön och nötter. Recept från Expressen GI-hälsa.
Receptet ger 1 bröd
Ingrediener
3 dl dinkelfullkornsmjöl
3 dl rågmjöl
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
2 dl blandade nötter (ex mandel, valnötter, cashew och paranötter)
4 torkade aprikoser i bitar
1 tsk salt
6 dl naturell yoghurt
1½ tsk bikarbonat
lite sesamfrön
Gör så här
Sätt ugnen på 175º. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrön. Rör samman alla ingredienser, lägg i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
Detta brödet ska jag helt klart tipsa min kompis om! =) Är det okej om jag lägger ut receptet och bilden i min blogg om jag länkar till din blogg?
Du får jättegärna lägga upp receptet. Brödet blir mycket gott och går bra att frysa.