Kyckling på grönsaksbädd
Marinerad ugnsstekt kyckling med smak av dijonsenap. Serverat med stekta grönsaker blit det en nyttig och god rätt med lågt GI. Recept från Expressen Mat & Dryck.
Recept för 4 personer
Ingredienser
800 g kycklingfilé
2 röda paprikor, skurna i tärning
1 grön paprika, skuren i tärning
100 g champinjoner, skivade
1 mellanstort vitkålshuvud, strimlat med osthyveln
1 gul lök, hackad
1 dl crème fraiche
salt och peppar
färsk basilika
Marinad
2 msk olivolja
4 msk soja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingfiléerna. Låt ligga någon timme i kylskåpet.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Sätt in i ugn 225 grader i 30 minuter.
Bryn löken i rapsolja i stekpannan, tillsätt paprikan, vitkålen och sist champinjonerna. Låt puttra ca 5-7 minuter.
Häll skyn som bildats på kycklingfatet över grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar. Blanda i crème fraiche.
Lägg grönsakerna på ett uppläggningsfat. Lägg kycklingfiléerna ovanpå och garnera med basilikablad.
Recept för 4 personer
Ingredienser
800 g kycklingfilé
2 röda paprikor, skurna i tärning
1 grön paprika, skuren i tärning
100 g champinjoner, skivade
1 mellanstort vitkålshuvud, strimlat med osthyveln
1 gul lök, hackad
1 dl crème fraiche
salt och peppar
färsk basilika
Marinad
2 msk olivolja
4 msk soja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingfiléerna. Låt ligga någon timme i kylskåpet.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Sätt in i ugn 225 grader i 30 minuter.
Bryn löken i rapsolja i stekpannan, tillsätt paprikan, vitkålen och sist champinjonerna. Låt puttra ca 5-7 minuter.
Häll skyn som bildats på kycklingfatet över grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar. Blanda i crème fraiche.
Lägg grönsakerna på ett uppläggningsfat. Lägg kycklingfiléerna ovanpå och garnera med basilikablad.
Kommentarer
Trackback