Kyckling med thaiglaze

En riktigt smakrik kycklingrätt med chili, soja och sesamolja. Om man tinar kycklingen i förväg har man maten färdig på ½ timme.

Ingredienser
600 g kycklingfilé
1 röd chili
2 msk kycklingfond
1 dl thailändsk soja
1 dl vatten
1 lime (saft och skal)
2 msk strösocker
2 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön

Tillbehör
2 röda paprikor
4  morötter
200 g sockerärtor
1 msk olivolja
200 g äggnudlar

Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Kärna ur och finhacka chili. Blanda chilin med fond, soja, vatten, limeskal och saft samt socker i en kastrull. Låt koka samman till en sirapsliknande konsistens. Tillsätt sesamolja och frön. Lägg kycklingen i ugnssäker form och bred på blandningen. Stek i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills kycklingen är färdigstekt.
Strimla paprika, morötter och sockerärtor. Woka i olivolja i ca 2 minuter. Koka nudlarna och blanda ner i woken. Servera med kycklingen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0