GI-lasagne

Lasagne med fullkornspasta och keso istället för bechamelsås vilket ger ett lägre GI. Receptet hittades på recept.nu och har komponerats av GI Viktkoll. 

Recept för 4 personer

Ingredienser
16 lasagneplattor av fullkornspasta
500 g keso
2 dl riven parmesanost
1 dl grädde
600 g nötfärs
500 g krossade tomater
1 gul lök
1 morot
20 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 dl köttbuljong
1 msk oregano
1 krm timjan
salt
malen svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 200°.

Skala och finhacka löken. Skala och tärna moroten fint. Skala rotsellerin och riv den grovt.

Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.

Lägg färs, lök, morot och selleri i en kastrull. Späd med buljongen och de krossade tomaterna. 
Krydda såsen med örtkryddorna och pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, köttfärssås, keso och parmesan i formen. Slå över grädden och strö över den rivna osten.

Grädda i 45-50 minuter på nedersta falsen i ugnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0