GI-kex
Kex med nyttiga frön och lågt GI. Smaskigt till chèvrecreme. recept från Expressen GI & Hälsa.
Ingredienser
Kex
4 dl linfrön
3 dl sesamfrön
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
Chèvrekräm
250 g chèvreost
1-2 msk olivolja
1-2 tsk honung
Gör så här
Kex
Blanda samman allt i en bunke och häll över vatten så att de täcker fröna. Lät stå i kyl i ca 4 timmar så att vattnet sugs upp. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175º i 15 minuter. Dra ner till 100och grädda ytterligare 2 timmar. Öppna ugnen då och då så att fukten kommer ut. Brödet ska bli torrt ovh krispigt. Bryt i portionsbitar.
Kräm
Mixa ost och olja. Droppa honung över innan servering.
Kommentarer
Postat av: Lina van der Putten
Låter supergott med alla de fröerna =)
Postat av: Britt
Ja, gott och dessutom nyttigt!
Trackback