Fetaostgratinerad kyckling
Lättlagad och god kycklingrätt. Kycklingen marineras först och gratineras därefter med fetaost. Serverad med sallad blir det en perfekt GI-rätt. Receptet kommer från Metro.
Recept för 4 personer
Ingredienser
4 kycklingfiléer
150 g fetaost
8 dl turkisk yoghurt
Marinad
3 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk rapsolja
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Skala och pressa vitlöken. Blanda med soja, matolja, salt och peppar. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse. Marinera minst 2 timmar i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 º. Ta ut filéerna ur plastpåsen och lägg i en ugnsform. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Mosa fetaosten med yoghurten. Ta ut kycklingen och bred på ostblandningen. Sätt tillbaka in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med grönsallad och tomater.
Recept för 4 personer
Ingredienser
4 kycklingfiléer
150 g fetaost
8 dl turkisk yoghurt
Marinad
3 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk rapsolja
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Skala och pressa vitlöken. Blanda med soja, matolja, salt och peppar. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse. Marinera minst 2 timmar i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 º. Ta ut filéerna ur plastpåsen och lägg i en ugnsform. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Mosa fetaosten med yoghurten. Ta ut kycklingen och bred på ostblandningen. Sätt tillbaka in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med grönsallad och tomater.
Kommentarer
Trackback