Citruskyckling med bönmix
Smakrik ugnsstekt kyckling med bönmix. Perfekt GI-mat. Recept från GI-boden
Recept för 4 personer
Ingredienser
4 kycklingfiléer (700-800 g)
Marinad
1 stor gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, pressade
rivet skal och saft av 1 citron
1½ tsk sambal oelek
1½ msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
3 msk hackad bladpersilja
Bönmix
2 msk olivolja
2 röda lökar i klyftor
200 g kokta kidney bönor
200 g kokta kikärtor
1 dl hackad basilika
1½ tsk torkad timjan
2-3 stora tomater, skållade och tärnade
2 nävar ruccolasallad
2 mogna avokado, tärnade
Dressing
3 msk olivolja/avokadoolja
1½ msk balsamvinäger
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Blanda marinaden och häll den i en plastpåse, lägg i kycklingen och knyt till. Låt det ligga i kylen över natten.
Sätt ugnen på 125º . Lägg filéerna i en ugnsäker form. Stek i mitten ca 1 tim. Strö över persiljan inför serveringen.
Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök, bönor och kikärtor låt allt bli genomvarmt. Tillsätt basilika, timjan och tomat. Vänd ner ruccolasallad och avokado. Blanda dressingen och häll över.