Brunsås

Basrecept på brunsås som passar till olika kötträtter. Om du ökar mängden grädde och minskar övrig vätska får du en gräddsås. Köttbuljongtärningen kan också helt eller delvis ersättas av ox-eller köttfond och ger då en mustigare sås.

Recept från ICA-kuriren

4 portioner

Ingredienser:

2 msk smör

3 msk vetemjöl

4-5 dl av buljongen efter köttet (eller vatten + köttfond)

1 köttbuljongtärning

salt

svartpeppar

lite soja

2 msk grädde

Gör så här:
Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl och låt fräsa under omörning. Tag av från värmen, späd med buljong och rör till en slät sås.
Sätt tillbaka kastrullen på värmen, tillsätt buljongtärningen och rör väl. Smaka av med salt, peppar, soja och grädde. Hetta upp innan servering.

Servera till olika kött eller färsrätter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0