Brockoli- och ädelostpaj med lågt GI
För oss som gillar paj kommer här ett recept på paj med dinkelmjöl som håller ett lågt GI. Receptet kommer från Glykemiskt Index.
Ingredienser till pajdegen
100 g smör
2 dl dinkelmjöl
2 msk vatten
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till degen. Låt sedan degen vila kallt i kylskåpet ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225º. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Grädda pajskalet i 15 minuter.
Ingredienser till fyllningen
250 g brockoli
1 bit purjolök
3 ägg
1 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
200 g ädelost (smulad)
50 g hackade valnötter
salt & nymalen svartpeppar
Gör så här
Lägg brockolin och skivad purjolök på pajskalets botten.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, smulad ädelost, hackade valnötter, peppar och salt. Häll smeten över pajskalet.
Grädda ca 20 minuter tills äggsmeten fått färg.