Brockoli- och ädelostpaj med lågt GI

För oss som gillar paj kommer här ett recept på paj med dinkelmjöl som håller ett lågt GI. Receptet kommer från Glykemiskt Index.

Ingredienser till pajdegen

100 g smör

2 dl dinkelmjöl

2 msk vatten


Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till degen. Låt sedan degen vila kallt i kylskåpet ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225º. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Grädda pajskalet i 15 minuter.

Ingredienser till fyllningen

250 g brockoli

1 bit purjolök

3 ägg

1 dl mjölk

2 dl matlagningsgrädde

200 g ädelost (smulad)

50 g hackade valnötter

salt & nymalen svartpeppar


Gör så här

Lägg brockolin och skivad purjolök på pajskalets botten.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, smulad ädelost, hackade valnötter, peppar och salt. Häll smeten över pajskalet.
Grädda ca 20 minuter tills äggsmeten fått färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0