Blinier
Små tjocka ryska plättar med bovetemjöl. Jättegott som förrätt serverat med löjrom, lök och gräddfil.
Recept för 12-14 blinier
Ingredienser
2 dl mjölk
10 g jäst
1 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 äggula
1 äggvita
2 msk gräddfil
½ tsk salt
smör till stekning
Gör så här
Ljumma mjölken till 37°. Häll lite av mjölken i en skål och lös upp jästen i den.
Tillsätt mjöl, äggula, resten av mjölken och gräddfil. Vispa till slät smet och smaksätt med salt.
Låt smeten jäsa någon timme, vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten innan stekning.
Stek små pannkakor i plättlagg eller stekpanna.
Servera med löjrom, finhackad lök och gräddfil.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/829430/images/2009/dscf6046_26693374.jpg)
Recept för 12-14 blinier
Ingredienser
2 dl mjölk
10 g jäst
1 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 äggula
1 äggvita
2 msk gräddfil
½ tsk salt
smör till stekning
Gör så här
Ljumma mjölken till 37°. Häll lite av mjölken i en skål och lös upp jästen i den.
Tillsätt mjöl, äggula, resten av mjölken och gräddfil. Vispa till slät smet och smaksätt med salt.
Låt smeten jäsa någon timme, vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten innan stekning.
Stek små pannkakor i plättlagg eller stekpanna.
Servera med löjrom, finhackad lök och gräddfil.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/829430/images/2009/dscf6046_26693374.jpg)
Kommentarer
Trackback