Blinier

Små tjocka ryska plättar med bovetemjöl. Jättegott som förrätt serverat med löjrom, lök och gräddfil. 

Recept för 12-14 blinier

Ingredienser
2 dl mjölk
10 g jäst
1 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 äggula
1 äggvita
2 msk gräddfil
½ tsk salt
smör till stekning

Gör så här
Ljumma mjölken till 37°. Häll lite av mjölken i en skål och lös upp jästen i den.
Tillsätt mjöl, äggula, resten av mjölken och gräddfil. Vispa till slät smet och smaksätt med salt.
Låt smeten jäsa någon timme, vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten innan stekning.
Stek små pannkakor  i plättlagg eller stekpanna.

Servera med löjrom, finhackad lök och gräddfil.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0