Ädelostfyllda färsbiffar
Matiga biffar med ädelostfyllning. Serverade med päron occh valnötssallad får du en måltid med lågt GI. Recept från Expressen GI & Hälsa.
Ingredienser
Biffar
600 g köttfärs
1 ägg
200 g ädelost
salt och nymalen svartpeppar
Sallad
2 päron
100 g valnötter
1 kruka romansallad
rapsolja
vinäger
Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Blanda färs, ägg, salt och peppar. Forma 4 stora bollar. Gör ett hål i mitten, peta in 2 msk ädelost och rulla dem släta. Lägg bollarna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen ca 25 minuter.
Bryt romansalladen i bitar och lägg på tallrikar. Droppa lite olja och vinäter över salladen. Skölj och skär päronen i klyftor och fördela på tallrikarna. Smula resten av osten och valnötterna över salladen och servera tillsammans med biffarna.
Ingredienser
Biffar
600 g köttfärs
1 ägg
200 g ädelost
salt och nymalen svartpeppar
Sallad
2 päron
100 g valnötter
1 kruka romansallad
rapsolja
vinäger
Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Blanda färs, ägg, salt och peppar. Forma 4 stora bollar. Gör ett hål i mitten, peta in 2 msk ädelost och rulla dem släta. Lägg bollarna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen ca 25 minuter.
Bryt romansalladen i bitar och lägg på tallrikar. Droppa lite olja och vinäter över salladen. Skölj och skär päronen i klyftor och fördela på tallrikarna. Smula resten av osten och valnötterna över salladen och servera tillsammans med biffarna.
Kommentarer
Trackback