Lax- och spenatpaj
Underbar paj med smak av rökt lax och vitlök. Servera med sallad och vinägrettsås.
Ingredienser:
Pajdeg
100 g smör
2 dl mjöl (går bra med dinkel)
2 msk vatten
Fyllning
300 g rökt lax
100 g babyspenat
2-3 vitlöksklyftor
2 ägg
250 g dl Kesella
1 dl matlagningsgrädde
nymalen svartpeppar
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör.
Tillsätt 2 msk vatten och arbeta ihop degen, tryck ut den i en pajform (ca 24 cm).
Ställ pajdegen kallt i 30 min.
Förgrädda pajskalet i 200° i ca 10 minuter.
Förbered under tiden fyllningen:
Skölj spenaten och klipp i småbitar. Skär laxen i små tärningar.
Hacka vitlök och fräs i en stekpanna. Tillsätt lax och sallad och fräs ett tag. Fräs inte för länge, max en minut.
Lägg i blandningen i pajskalet.
Vispa ägg, grädde och kesella, peppra och häll äggstamningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.


Ingredienser:
Pajdeg
100 g smör
2 dl mjöl (går bra med dinkel)
2 msk vatten
Fyllning
300 g rökt lax
100 g babyspenat
2-3 vitlöksklyftor
2 ägg
250 g dl Kesella
1 dl matlagningsgrädde
nymalen svartpeppar
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör.
Tillsätt 2 msk vatten och arbeta ihop degen, tryck ut den i en pajform (ca 24 cm).
Ställ pajdegen kallt i 30 min.
Förgrädda pajskalet i 200° i ca 10 minuter.
Förbered under tiden fyllningen:
Skölj spenaten och klipp i småbitar. Skär laxen i små tärningar.
Hacka vitlök och fräs i en stekpanna. Tillsätt lax och sallad och fräs ett tag. Fräs inte för länge, max en minut.
Lägg i blandningen i pajskalet.
Vispa ägg, grädde och kesella, peppra och häll äggstamningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.


Kommentarer
Trackback