Lättbakat fullkornsbröd
Här är receptet på brödet som (nästan) bakar sig själv. Inget knådande, häll degen i bakform, jäs och grädda. Enklare kan det inte bli
Receptet ger 4 bröd - går utmärkt att frysa
Ingredienser
2 pkt vetekross à 500 gr
12 dl fingervarmt vatten (37°)
2 pkt jäst (100 g)
12 dl fingervarm lättmjölk (37°)
2 dl vetekli
5 tsk salt
10 dl grahamsmjöl
ca 22 dl vetemjöl (1 1/2 kg)
4 avlånga folieformar à 15 dl
Gör så här
Häll krosset i en stor eller 2 mindre bunkar, slå på vatten och låt stå över natten. Smula jästen, slå över mjölken och sedan resten av ingredienserna. Slå den ganska lösa degen i formarna som först smörjs, låt jäsa ca 1 timme.
Sätt ugnen på 100° . Sätt in formarna på första falsen och höj samtidigt till 225°, grädda 1 timme
Bröden bör ligga till sig en dag innan man skär i dem, går bra att frysa
Receptet ger 4 bröd - går utmärkt att frysa
Ingredienser
2 pkt vetekross à 500 gr
12 dl fingervarmt vatten (37°)
2 pkt jäst (100 g)
12 dl fingervarm lättmjölk (37°)
2 dl vetekli
5 tsk salt
10 dl grahamsmjöl
ca 22 dl vetemjöl (1 1/2 kg)
4 avlånga folieformar à 15 dl
Gör så här
Häll krosset i en stor eller 2 mindre bunkar, slå på vatten och låt stå över natten. Smula jästen, slå över mjölken och sedan resten av ingredienserna. Slå den ganska lösa degen i formarna som först smörjs, låt jäsa ca 1 timme.
Sätt ugnen på 100° . Sätt in formarna på första falsen och höj samtidigt till 225°, grädda 1 timme
Bröden bör ligga till sig en dag innan man skär i dem, går bra att frysa
Kommentarer
Trackback