Kokoslimefisk
Läcker fiskrätt med exotisk smak av kokos och lime. Serveras med kryddig currysås.
Ingredienser
400 g hokifilè
skal och saft av 1 lime
1 dl riven kokos
2 krm salt
Sås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ msk curry
1 msk smör
2½ dl kokosmjölk
1 krm sambal oelek
½ tsk salt
1 msk hackad persilja
Gör så här
Sätt ugnen på 225º. Halvtina fisken. Blanda limeskal och kokos. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över limesaft. Salta och strö över kokosblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i smör i en kastrull tillsammans med curry. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek och salt. Låt såsen sjuda 2-3 minuter och blanda ner persija.
Servera fisken med sås, ris och wokade grönsaker.

Ingredienser
400 g hokifilè
skal och saft av 1 lime
1 dl riven kokos
2 krm salt
Sås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ msk curry
1 msk smör
2½ dl kokosmjölk
1 krm sambal oelek
½ tsk salt
1 msk hackad persilja
Gör så här
Sätt ugnen på 225º. Halvtina fisken. Blanda limeskal och kokos. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över limesaft. Salta och strö över kokosblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i smör i en kastrull tillsammans med curry. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek och salt. Låt såsen sjuda 2-3 minuter och blanda ner persija.
Servera fisken med sås, ris och wokade grönsaker.

Kommentarer
Trackback