GI-chokladkaka
Äntligen ett GI-recept på chokladkaka som låter gott! Hittade detta i Arlas senaste receptfolder.
Ingredienser
100 g smör
300 g mörk choklad (70%)
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter
Tillbehör
2 dl grädde
2 msk hackad citronmeliss
rivet skal av ½ lime
Gör så här
Sätt ugnen på 175º. Smält smör i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt smälta på svag värme under omrörning.
Dela äggulor och vitor. Vispa samman gulor, socker och salt. Rör ner i chokladsmeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
Låt den kallna.
Servera med vispad grädde smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.
Ingredienser
100 g smör
300 g mörk choklad (70%)
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter
Tillbehör
2 dl grädde
2 msk hackad citronmeliss
rivet skal av ½ lime
Gör så här
Sätt ugnen på 175º. Smält smör i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt smälta på svag värme under omrörning.
Dela äggulor och vitor. Vispa samman gulor, socker och salt. Rör ner i chokladsmeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
Låt den kallna.
Servera med vispad grädde smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.
Kommentarer
Trackback