Vit chokladtårta
Detta fantastiska recept på vit chokladtårta kommer från Arla. Vad kan väl passa bättre än en vit avlutning på året?
Ingredienser
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
Garnering
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen, tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
Glasyr
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smält. Låt glasyren stelna något ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.


Kommentarer
Trackback