Julgröten

Hos oss serveras julgröten enligt gamla traditioner. Vi strör förstås på kanel och socker men istället för att hälla på mjölk gör vi ett litet hål i mitten där vi lägger en klick smör som får smälta (ett s.k smöröga). Sedan doppar vi gröten i smöret. Det är jättegott!

Jag kokar dessutom gröten på gammaldags mjölk (som är fetare än den röda mjölken) samt låter en kanelstång koka med.

Recept för 6 personer

Ingredienser
2 1/2 dl grötris 
5 dl vatten
1/2  tsk salt
ca 10 dl mjölk (gammeldags)
2 kanelstänger

Gör så här
Mät upp ris, vatten och salt i kastrull och koka upp.
Rör om, låt koka försiktigt under lock ca 10 minuter
Tillsätt mjölken och kanelstänger.
Rör om och koka upp, koka sedan på svag värme under lock i 45-50 minuter (rör ej om).




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0