Julgröten
Hos oss serveras julgröten enligt gamla traditioner. Vi strör förstås på kanel och socker men istället för att hälla på mjölk gör vi ett litet hål i mitten där vi lägger en klick smör som får smälta (ett s.k smöröga). Sedan doppar vi gröten i smöret. Det är jättegott!
Jag kokar dessutom gröten på gammaldags mjölk (som är fetare än den röda mjölken) samt låter en kanelstång koka med.
Recept för 6 personer
Ingredienser
2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1/2 tsk salt
ca 10 dl mjölk (gammeldags)
2 kanelstänger
Gör så här
Mät upp ris, vatten och salt i kastrull och koka upp.
Rör om, låt koka försiktigt under lock ca 10 minuter
Tillsätt mjölken och kanelstänger.
Rör om och koka upp, koka sedan på svag värme under lock i 45-50 minuter (rör ej om).
Kommentarer
Trackback