Grönpepparsås
Denna fanns hos Tre tjejer i köket
Recept för två personer
1-1 1/2 msk grönpeppar
1 schalottenlök
1 msk smör
1 1/2 msk mjöl
2 1/2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde (valfri fetthalt)
ett par droppar coloritsoja
Gör så här:
Finhacka löken och mortla grönpepparn grovt (alt. använd en pepparkvarn). Fräs i smör och tillsätt sedan mjölet. Häll i buljongen lite i taget under vispning. Låt koka. Tillsätt grädden och sojan.
Här en variant med konjak som hittade jag hos ICA.se
Recept för 4 personer
½ gul lök
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
½ dl rött vin
2 msk kalvfond
2 dl crème fraiche
2 msk konjak
1 msk grönpeppar
Gör så här
Finhacka löken. Fräs den på svag värme i smöret tills den blivit genomskinlig. Pudra över mjölet. Rör om och fräs en stund till.
Häll på vin och kalvfond. Koka upp under omrörning. Tillsätt crème fraiche och sjud/koka på svag värme i 5 minuter.
Tillsätt konjak och grönpeppar. Varmhåll på svag värme med lock på tills resten är klart.
Jag tror inte att jag smakat en gronpeppersas innan...skriver upp receptet och ska testa till nasta tillfalle! Tack for tipsen:))