Påsktårta
Försvinnande god påsktårta som blivit en ny favorit i familjen.
Ingredienser:
Tårtbottnar
3 ägg
3 dl socker
1 dl nykokt vatten
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Apelsinkrämen
3 ägg
1 dl socker
rivet skal från 1 apelsin
½ dl apelsinsaft
20 g smör
2 st färdiga marängbottnar
3 dl grädde
rostade mandelspån
Gör så här
Vispa ihop ägg och socker till tårtbottnarna. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i smeten. Tillsätt vattnet och rör ihop till en jämn smet.
Smörj en rund form med avtagbar kant. Strö antingen kokos eller ströbröd i formen. Vänd ner smeten i formen. Grädda i 180° i cirka 30 minuter. Gräddningstiden kan uppgå till 40 minuter - känn därför med sticka att kakan är torr. Låt kakan kallna i formen. Skär sedan i två, alternativt tre, bottnar.
Vispa ihop ägg och socker till apelsinkrämen i en kastrull. Tillsätt skal och saft från apelsin. Låt blandningen sjuda tills krämen har tjocknat. Tag av kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör ihop och ställ sedan att kallna.
Vispa 3 dl grädde för fyllning och garnering. Om kakan har tre tårtbottnar, lägg en av dessa på ett serveringsfat. Har kakan endast två tårtbottnar ska marängbottnen ligga underst.
Varva sedan tårt- och marängbottner med grädde och apelsinkräm. Lägg en av tårtbottnarna överst. Bred på apelsinkräm. Bred grädde utmed sidorna. Strö över mandelspån över kakan.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/829430/images/2009/dscf6527_35329004.jpg)
Ingredienser:
Tårtbottnar
3 ägg
3 dl socker
1 dl nykokt vatten
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Apelsinkrämen
3 ägg
1 dl socker
rivet skal från 1 apelsin
½ dl apelsinsaft
20 g smör
2 st färdiga marängbottnar
3 dl grädde
rostade mandelspån
Gör så här
Vispa ihop ägg och socker till tårtbottnarna. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i smeten. Tillsätt vattnet och rör ihop till en jämn smet.
Smörj en rund form med avtagbar kant. Strö antingen kokos eller ströbröd i formen. Vänd ner smeten i formen. Grädda i 180° i cirka 30 minuter. Gräddningstiden kan uppgå till 40 minuter - känn därför med sticka att kakan är torr. Låt kakan kallna i formen. Skär sedan i två, alternativt tre, bottnar.
Vispa ihop ägg och socker till apelsinkrämen i en kastrull. Tillsätt skal och saft från apelsin. Låt blandningen sjuda tills krämen har tjocknat. Tag av kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör ihop och ställ sedan att kallna.
Vispa 3 dl grädde för fyllning och garnering. Om kakan har tre tårtbottnar, lägg en av dessa på ett serveringsfat. Har kakan endast två tårtbottnar ska marängbottnen ligga underst.
Varva sedan tårt- och marängbottner med grädde och apelsinkräm. Lägg en av tårtbottnarna överst. Bred på apelsinkräm. Bred grädde utmed sidorna. Strö över mandelspån över kakan.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/829430/images/2009/dscf6527_35329004.jpg)
Kommentarer
Postat av: Love for Food
Den ser fantastiskt god ut, det är när man ser sånt man blir lite sur över att man går på GI ;)
Trackback