Kycklingfilé med ädelost och valnötter
En härligt smakrik och god kycklingrätt med lågt GI. Recept från Expressen GI hälsa.
Recept för 4 personer
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 stor purjolök
5 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
200 g grönmögelost
2 dl hackade valnötter
Gör så här
Strima kycklingen och bryn i smör i stekpanna, lägg åt sidan. Skiva purjolök och bryn i smör. Häll i crème fraiche och vin, smula ner buljontärningen och låt koka upp. Smula i grönmögelost och hackade valönötter. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt sjuda under lock ca 10 minuter.
Servera med sallad.

Recept för 4 personer
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 stor purjolök
5 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
200 g grönmögelost
2 dl hackade valnötter
Gör så här
Strima kycklingen och bryn i smör i stekpanna, lägg åt sidan. Skiva purjolök och bryn i smör. Häll i crème fraiche och vin, smula ner buljontärningen och låt koka upp. Smula i grönmögelost och hackade valönötter. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt sjuda under lock ca 10 minuter.
Servera med sallad.

Kommentarer
Trackback