Senapssill
Detta recept på senapssill hittade jag på julmaten.se
Ingredienser
Sill:
1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer
2 rödlökar skurna i tunna skivor
0,5 dl hackad dill
Lag:
2,5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl socker
5 grovt krossade kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 kryddnejlikor
Senapssås:
1 dl matolja
3 msk senap
2 msk socker
2 msk rödvinsvinäger
1 dl hackad dill
vitpeppar
salt
Gör så här
Skölj sillfiléerna och låt rinna av.
Varva sillen i en glasburk med med lök och dill.
Bland ingredienserna till lagen och koka upp, låt kallna och häll över sillen.
Sätt på lock och låt stå ett dygn.
Senapssås
Blanda senap, socker och vinäger.
Droppa ner olja under vispning.
Blanda i dillen och smaka av med salt och peppar
När sillen har marinerat ett dygn silas lagen bort.
Blanda sillen med senapssåsen.
Låt den stå ytterligare ett par timmar i såsen innan man skär upp och serverar den.
Ingredienser
Sill:
1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer
2 rödlökar skurna i tunna skivor
0,5 dl hackad dill
Lag:
2,5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl socker
5 grovt krossade kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 kryddnejlikor
Senapssås:
1 dl matolja
3 msk senap
2 msk socker
2 msk rödvinsvinäger
1 dl hackad dill
vitpeppar
salt
Gör så här
Skölj sillfiléerna och låt rinna av.
Varva sillen i en glasburk med med lök och dill.
Bland ingredienserna till lagen och koka upp, låt kallna och häll över sillen.
Sätt på lock och låt stå ett dygn.
Senapssås
Blanda senap, socker och vinäger.
Droppa ner olja under vispning.
Blanda i dillen och smaka av med salt och peppar
När sillen har marinerat ett dygn silas lagen bort.
Blanda sillen med senapssåsen.
Låt den stå ytterligare ett par timmar i såsen innan man skär upp och serverar den.
Kommentarer
Trackback