Saffransostkaka
Ostkaka med doft och smak av jul. Recept från Året Runt.
8 personer
4 ägg
3/4 dl srösocker
2 dl vispgrädde
2 påsar saffran
750 g keso
100 g mandelmassa
1 dl nötter eller mandlar
Sätt ugnen på 175°.
Vispa samman ägg, socker, grädde och saffran.
Rör ner keson.
Riv mandelmassa fint och grovhacka nötter, vänd ner i smeten och blanda. Spar lite nötter till garnering.
Häll smeten i smord ugnfast form och strö över nötter.
Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter, tills smeten stannat.
Servera med vispgrädde och sylt.
8 personer
4 ägg
3/4 dl srösocker
2 dl vispgrädde
2 påsar saffran
750 g keso
100 g mandelmassa
1 dl nötter eller mandlar
Sätt ugnen på 175°.
Vispa samman ägg, socker, grädde och saffran.
Rör ner keson.
Riv mandelmassa fint och grovhacka nötter, vänd ner i smeten och blanda. Spar lite nötter till garnering.
Häll smeten i smord ugnfast form och strö över nötter.
Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter, tills smeten stannat.
Servera med vispgrädde och sylt.
Kommentarer
Trackback