Saffransbullar med mandelmassa
Mandelmassa i saffransbullar är en hit! Här ett mycket lättbakat recept från Arla.
Ingredienser
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
1 1/4 dl Arla Köket
Kesella kvarg lätt
1 påse saffran, 0,5 g
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
3/4 dl strösocker
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
150 g riven mandelmassa
75 g rumsvarmt smör
1 dl mandelspån, ca 50 g
Gör så här
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37°.
Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
Rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och mjöl.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs under bakduk ca 15 min.
Sätt ugnen på 225°. Platta ut degen (35x25 cm) på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mandelmassa och smör. Bred det över degen. Strö över mandeln.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna och skär i bitar.