Saffransbullar med kesella

Kesella ger extra safiga och goda saffransbullar, dessutom krävs det mindre fett.


Ger ca 40 bullar


Ingredienser

50 gr jäst

100 gr smör

5 dl mjölk

250 gr Kesella Mager kvarg

1 gram saffran

1½ dl strösocker / vit baksirap

1 tsk salt

drygt 1½ liter vetemjöl 


Garnering

ägg till pensling

russin


Gör så här

Smula  ner jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölk, värm till 37°. Häll över jästen i bunken och rör tills jästen löst sig. 

Stöt saffran med salt i mortel, blanda i degvätskan.
Tillsätt Kesella, socker och det mesta av mjölet, arbeta ihop till blank och smidig deg. Tilssätt mer mjöl vid behov.
Låt jäsa övertäckt ca 40 min.

Ta upp degen och arbeta den smidig, dela degen i två delar.
Skär varje del i 20 bitar och baka ut till snurror eller  någon annan form.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin.

Grädda i mitten av ugnen i 225o i 8-10 minuter.



Här finns fler förslag på former på bullarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0