Mördegskakor - ett måste i jul
Här har ni världens bästa recept på mördegskakor, sedan kan man välja vilken form man vill ha, avlånga som finska pinnar eller runda med pärlsocker. Valet är fritt.
Kakorna:
180 g socker
375 g rumsvarmt smör
500 g mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Garnering:
hackad mandel
pärlsocker
Gör så här
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke eller direkt på bakbordet
Finfördela smöret i mjölblandningen
Tillsätt äggen, ett i taget
Arbeta snabbt ihop till en smidig deg
Ställ kallt i kylskåp cirka en timme
Hacka under tiden en del mandel och blanda med en del pärlsocker
Ta ut degen ur kylen och rulla till cylinderformade längder
Skär centimetertjocka bitar och rulla till bollar. Tag bollen och tryck ner i garneringen
Lägg på klädd plåt och grädda i 175º i 10-15 minuter, till dess att kakorna fått lite färg
Servera till kall mjölk eller kaffe. Njut!

Kakorna:
180 g socker
375 g rumsvarmt smör
500 g mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Garnering:
hackad mandel
pärlsocker
Gör så här
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke eller direkt på bakbordet
Finfördela smöret i mjölblandningen
Tillsätt äggen, ett i taget
Arbeta snabbt ihop till en smidig deg
Ställ kallt i kylskåp cirka en timme
Hacka under tiden en del mandel och blanda med en del pärlsocker
Ta ut degen ur kylen och rulla till cylinderformade längder
Skär centimetertjocka bitar och rulla till bollar. Tag bollen och tryck ner i garneringen
Lägg på klädd plåt och grädda i 175º i 10-15 minuter, till dess att kakorna fått lite färg
Servera till kall mjölk eller kaffe. Njut!

Kommentarer
Trackback